Στον 35ο Πανελλήνιο / 63ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων, που διενήργησε το Τμήμα Ελλάδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών σε εθνικό επίπεδο, διακρίθηκαν με τα έργα τους η μαθήτρια Στέλλα Ουράι (ζωγραφική) και ο μαθητής Πέτρος Αλεξόπουλος (κολάζ). Ο Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Ζούμε μαζί ειρηνικά» και επιμέρους θέμα για το Γυμνάσιο: «Σε μια εποχή που συνταράσσεται από πολέμους και καταστροφές, οραματίζομαι ότι μπορώ να δημιουργήσω και να ζήσω σε έναν κόσμο χωρίς μίσος, εμπάθειες και αλληλοσπαραγμούς. Έναν κόσμο με αγάπη και ειρήνη».

Ζητήθηκε από τα παιδιά αν μπορούν να μοιραστούν αυτήν την αισιοδοξία και την επιθυμία για μια παγκόσμια ειρήνη και συνεργασία των λαών της Γης αναπτύσσοντας τις απόψεις τους γραπτά ή να τις αποτυπώσουν καλλιτεχνικά με ζωγραφική ή κολάζ ή με οπτικοακουστικό υλικό (CD, DVD).

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό εντάχθηκε ως δραστηριότητα στη διδασκαλία της 5ης ενότητας «Ειρήνη ? Πόλεμος» της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ΄ Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου εκπαιδευτικού Ελπινίκης Ταστάνη.

Αφήστε σχόλιο